Skip to content

7 tips: fitness voor vrouwen

Fitness voor vrouwen is in het laatste decennium populairder geworden. Fitnesscentra spelen hier ook handig op in door speciale lessen en cursussen aan te bieden. Logischerwijs hebben vrouwen doorgaans andere doelen dan mannen. Dit heeft ook invloed op de voedingssupplementen die je gebruikt bij fitness. Over het algemeen gebruiken vrouwen die fitnessen minder voedingssupplementen dan mannen. Toch zijn er belangrijke fitness supplementen die ook voor vrouwen belangrijk kunnen zijn. In deze 7 tips voor vrouwen behandelen we een aantal van deze supplementen en geven we een aantal handige tips voor fitnessende vrouwen.

Tip 1: Doelen stellen en doelen bijstellen

Veel vrouwen beginnen in de sportschool met een bepaald idee. De meest gehoorde zijn:

Dit is weliswaar een goede start van het maken van een doel, maar het is niet genoeg. Want hoe fit wil je je voelen en hoeveel wil je afvallen? Stel doelen die realistisch zijn en meetbaar. Door je doelen op die manier te formuleren weet je hoe vaak en hoelang je naar de sportschool moet gaan. Wanneer je zomaar naar de sportschool gaat dan ben je bij de eerste tegenslag al ongemotiveerd. Bovendien weet je door een doel te stellen welke voeding er nodig is om goed te presteren en daarmee dus ook welke fitness supplementen er nodig zijn!

Stel bovendien je doelen regelmatig bij. Heb je doel 1 gehaald, formuleer dan doel 2. Is het eerste doel toch te hoog gegrepen? Zorg dan dat je het doel realistischer maakt.

Tip 2: Zorg voor regelmaat

Regelmaat in je training zorgt er allereerst voor dat je de trainingssessies gemakkelijk in kunt plannen. Daarbij zorg je er ook voor dat je lichaam er ‘rekening mee kan houden’. Door regelmaat te houden in je trainingen is het ook gemakkelijker om iedere week opnieuw de weg naar de sportschool te vinden.

Tip 3: Eet gezond

Fitness supplementen zijn leuk, maar als je niet gezond eet dan heb je er maar weinig aan. Dit lees je bijvoorbeeld ook terug in de blog ‘Belang van een gezond eetpatroon’. Een eetpatroon dat past bij het doel wat je gesteld hebt is de basis. Wanneer je dan onderdelen te weinig hebt, dan is het goed om over te gaan op bijvoorbeeld creatine monohydraat. De kunst bij een goed eetpatroon is het variëren van verschillende soorten voedsel. Op die manier krijg je van ieder voedingsmiddel wat binnen en waar nodig kan dit aangevuld worden met supplementen.

Tip 4: Begin rustig

Wanneer de eerste drie tips bij je aansluiten dan kun je gaan beginnen met fitness supplementen. Voor zowel mannen als vrouwen is het hierin belangrijk om rustig te beginnen. Met name vrouwen kunnen soms heftig reageren op teveel eiwitten. Begin daarom met kleine hoeveelheden supplementen en weet waarvoor je de supplementen gebruikt. Laat ze aansluiten bij de doelen die je jezelf gesteld hebt. Soms is het ook aan te raden om per dag bij te houden wat je aan supplementen hebt genuttigd, op die manier leer je hoe je lichaam omgaat met de supplementen en kun je testen of het nodig is om op trainingsdagen meer fitness supplementen te nuttigen of om de tijd van de dag te variëren.

Tip 5: Volg een goed trainingsschema

Vrouwen leggen traditiegetrouw vaak de focus op de buikspieren. Een platte buik is een nobel streven, maar bij fitness moet het vooral in balans zijn. Wanneer je je buikspieren traint, moet de antagonist (tegenhanger) ook getraind worden. In dit geval zijn dat de rugspieren. Ook al is dit misschien minder interessant of energie gevend, het is belangrijk om ook deze rugspieren te blijven trainen. Dit geldt ook met benen en armen. Geef alles naar rato aandacht.

Tip 6: Verhouding cardio en kracht

De verhouding tussen cardio en krachttraining is belangrijk voor mannen, maar ook voor vrouwen. Vooral vrouwen hebben baat bij een goede verhouding tussen cardio en kracht omdat zij vaak als doel hebben om vet te verliezen. Door cardio te doen wordt relatief veel energie verbrand en derhalve wordt er een aanspraak gedaan op de vetreserves in het lichaam. Toch is het ook belangrijk om al snel wat krachttraining te gaan doen om toch strak in het vel te blijven zitten. Kies hier een goede verhouding in zodat je niet alleen vet verliest, maar ook spiermassa creëert. Voor beide doeleinden zijn eiwitten een belangrijk onderdeel. Eiwitten geven namelijk een goede balans in de energievoorziening en spelen bovendien een grote rol in de spieropbouw. Eiwitshakes zijn dan ook een belangrijk supplement dat vrouwen heel goed op weg kan helpen.

Tip 7: Houd rekening met de frequentie van je workout

Niet alleen de soort oefening die je doet is belangrijk, ook hoe je de oefening uitvoert is erg belangrijk. Wanneer je de set oefeningen heel snel uitvoert, dan werk je vooral aan de kracht van je spieren. Als je de tijd neemt voor de oefening en daarmee dus langzame handelingen doet, dan werk je juist meer aan de spieropbouw van de spieren. Besteed hier aandacht aan voordat je begint met de oefening en vind hierin ook een balans die je iedere training weer opnieuw vol kunt houden. Wanneer je een trainingsschema wilt uitvoeren en dit lukt nog niet omdat je kracht te weinig hebt tijdens de workout, dan kan creatine je helpen bij het voorzien van genoeg energie in de spieren. Muskle heeft een groot aanbod aan creatine, binnen die aanbod kunt u eenvoudig creatine kopen.

Mogelijkheden fitness supplementen

Zoals je in tip 1,2 en 3 ziet begint een goede aanpak in de sportschool met een stabiele basis. Stel doelen, eet gezond en ga op geijkte momenten naar de sportschool. Daarnaast is het belangrijk dat je de oefeningen goed uitvoert. Als deze basis is gelegd dan kun je als vrouw ook aandacht gaan besteden aan supplementen. Uiteraard is deze volgorde niet anders dan voor mannen. Toch liggen er voor vrouwen veel kansen wanneer je de juiste supplementen voor fitness gebruikt. Wanneer je vragen hebt over één of meerdere van deze supplementen, dan helpen we je graag verder! Fitness voor vrouwen begint bij Muskle!

Winkelwagen
Back To Top