Skip to content

Een uitgebreide gids voor eiwitrepen. Hoe ze kunnen helpen bij gewichtsverlies, spiergroei en algemene gezondheid?

Inleiding: Eiwitrepen

Wat zijn het en hoe werken ze?

Eiwitrepen zijn voedingsrepen die een hoog aandeel eiwit tot koolhydraten/vetten bevatten.

Eiwitrepen zijn bedoeld voor mensen die in de eerste plaats zoeken naar een handige eiwitbron en waarvoor geen voorbereiding nodig is.

Eiwitrepen bevatten meestal minder koolhydraten dan energierepen, bevatten ook minder vitamines en mineralen dan maaltijdvervangende repen, en aanzienlijk hoger in eiwit dan beiden.

Met deze gids zullen we proberen informatie te geven om het beste product voor uw behoeften te kiezen. In de Muskle winkel vind je ook verschillende soorten eiwitrepen met verschillende samenstellingen en diverse smaken.

Wat zijn de potentiële voordelen van eiwitrepen?

Eiwitrepen worden voor verschillende doeleinden gebruikt, de gemeenschappelijke doeleinden zijn;

Gewichtsverlies: Veel mensen gebruiken eiwitrepen om hun doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Eiwitten en vezels in eiwitrijke repen helpen om een vullend effect te hebben zodat je een voldaan gevoel hebt en het snoepen kan helpen voorkomen

  • Grenade Carb killa Protein bar

    Grenade Carb Killa Protein Bar
    27,5027,90 BTW incl.

Gewichtstoename :   op basis van uw voedingsschema kunnen sommige eiwitrepen worden gebruikt als extra caloriebron die je gaan helpen om op uw droomgewicht te komen. Veel eiwitrepen zijn calorierijk, wat betekent dat ze een aanzienlijk aantal calorieën bevatten in slechts één portie waardoor het gemakkelijk is om calorieën toe te voegen zonder veel extra te eten.

Sommige eiwitrepen kunnen tot 350 calorieën per reep bevatten. Dit kan ook helpen voor uw energie tijdens intensieve trainingen en u helpen op gewicht te komen. In kleine porties tot 350 calorieën betekent dat u deze repen tussen uw maaltijden kunt consumeren als extra caloriebron in uw dieet.

  • M&M Hi Protein Bar Crispy

    M&M Hi Protein Bar Crispy
    Oorspronkelijke prijs was: €36,00.Huidige prijs is: €27,90. BTW incl.

Spiermassa toename: de International Society of Sports Nutrition adviseert om 1,2 tot 3g eiwit te eten per kilogram lichaamsgewicht (dit naargelang uw dieet en doel), dit elke dag, om de spiergroei te optimaliseren tijdens hoge intensiteits weerstandstraining.

Als je een doel hebt om spieren te krijgen, moet je een grote hoeveelheid eiwitten aan uw dieet toevoegen. Je kan voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte kiezen, zoals vlees, vis, eieren, kaas, rauwe noten, zaden enz… maar het kan moeilijk zijn om 15 eieren per dag te consumeren om uw eiwitdoel per dag te bereiken. Je mag ook kiezen voor whey-eiwitten of andere eiwitrijke voedingsmiddelen. Eiwitrepen kunnen u helpen om uw doel te bereiken.

Maaltijdvervanging: op sommige dagen heb je gewoon geen tijd om te gaan zitten en te ontbijten. Dus, een eiwitreep eten voordat je de deur uitgaat, kan je de energie geven die je nodig hebt om de dag goed te beginnen. Zorg er wel voor dat je het niet elke dag doet

Snelle energieboost: of je nu aan het ontspannen bent na een training in de sportschool of gewoon een middagboost nodig hebt, een eiwitreep kan je een snelle boost van energie geven. Het is gemakkelijk en handig om onderweg te eten.

Hoe kiest u de beste eiwitreep voor uw behoeften?

Eiwitrepen zijn ontworpen voedingsmiddelen. Voordat u de geschikte eiwitreep voor uzelf selecteert, zijn er enkele veelvoorkomende criteria;

Samenstelling: Controleer op basis van uw dieet en uw trainingsdoelen de voedingssamenstelling van de eiwitreep. Op de Muskle-website delen we gedetailleerde informatie over voeding samenstelling van de eiwitrepen op onze productpagina.

Smaak en Textuur: Dit zijn persoonlijke voorkeuren, vooral smaak. In bepaalde gevallen kan textuur doorslaggevend worden op basis van persoonlijke voorkeuren en eetgewoonten.

Soort ingrediënt en kwaliteit: Eiwit- en caloriewaarden zijn de 2 belangrijke criteria die je kan controleren op het etiket. Deze waarden zijn gedefinieerd uit de samenstelling van uw eiwitreep maar dit is niet de enige criteria op basis van uw persoonlijke voorkeuren, je kan ook kiezen voor een veganistische eiwitbron in je eiwitreep, daarom wil je misschien de soorten ingrediënten en de kwaliteit controleren in je eiwitreep.

Winkelwagen
Back To Top