Skip to content

Top 5 beste sportvoeding voor fitness

Veel vragen die bij Muskle binnen komen hebben betrekking op het effect van specifieke soorten sportvoeding voor fitness. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten fitness sportvoeding zodat je een goed beeld kan vormen bij de soort sportvoeding die het beste voor je is. Misschien leg je nu namelijk wel de focus op aminozuren, terwijl er eigenlijk meer aandacht besteed moet worden aan creatine. Voor het gemak verwijzen we bij iedere soort sportvoeding naar de betreffende categorie zodat je gemakkelijk de sportvoeding online kunt kopen.

1. Eiwitten door middel van eiwitshakes

Eiwitten vormen voor veel sporters de basis voor sportvoeding voor fitness. Deze spelen namelijk een erg grote rol in de spieropbouw. Daarnaast hebben eiwitten ook belangrijke andere functies in ons lichaam. Denk hierbij aan functies in het afweersysteem en de hormoonbalans. Genoeg eiwitten binnenkrijgen kan via vlees, vis en andere eiwitrijke voeding. Toch is het belangrijk om als sporter ook eiwitsupplementen te nuttigen. Dit is het gemakkelijkst met eiwitshakes. Deze eiwitshakes kunnen eenvoudig gemaakt worden met eiwitpoeder. Bij Nutrimax kun je verschillende soorten eiwitpoeders kopen om zo de beste eiwitshakes te kunnen maken. Bij iedere soort eiwitpoeder wordt een uitgebreide beschrijving gegeven van de functie van de proteïnes die in het poeder verwerkt zitten. Eiwitshakes kopenkan daarom ook snel en veilig bij Nutrimax.

2. Aminozuren kopen

Aminozuren kunnen gezien worden als de legoblokjes van ons lichaam. Ze zijn namelijk belangrijke bouwstoffen. Waar bepaalde aminozuren aangemaakt kunnen worden door het lichaam, zijn andere aminozuren alleen te verkrijgen door ze binnen te krijgen via voeding. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Leucine
  • Isoleucine
  • Valine

Deze drie aminozuren worden ook wel BCAA aminozuren genoemd en spelen een belangrijke rol bij de spieropbouw en het herstel van de spieren. Aminozuren zijn namelijk direct de bouwstenen van eiwitten, die op hun beurt weer de bouwstenen zijn van spieren. Dit kan de vraag op doen borrelen of het dan wel nodig is om eiwitshakes te kopen. Deze vraag is terecht, toch is de vuistregel hierbij: Aminozuren zijn sneller in omloop en sneller te verwerken door het lichaam. Dit maakt aminozuren zeer geschikt om net voor of net na een workout in te nemen.Aminozuren kopen kan bij Nutrimax heel eenvoudig, net als eiwitshakes kopen.

3. De beste creatine

De werking van creatine is in een eerder artikel op muskle.nl al eens uitgewerkt. Toch wil ik je in dit artikel niet de basisbeginselen onthouden. Creatine speelt een belangrijke rol in de energievoorziening in onze spieren. Dit houdt in dat creatine vermoeidheid en verzuring tegengaat. Hierdoor is het mogelijk om zwaardere en langere workouts te doen. Als sportvoeding voor fitness wordt creatine dan ook vaak gebruikt voordat een training begint. Bij Muskle vindt je de beste creatine in verschillende hoeveelheden. Bovendien zijn er verschillende soorten creatine beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan creatine monohydraat.

4. Groeihormonen

Groeihormonen stimuleren ons lichaam om meer cellen aan te maken. Dit blijft niet alleen beperkt tot spiermassa, maar heeft ook invloed op insuline. Daarom wordt er nog weleens met argusogen gekeken naar sportvoeding voor fitness waar het stempel groeihormonen op staat. Toch is er ook een gezonde manier om het lichaam te stimuleren genoeg groeihormonen aan te maken. Hier heeft Muskle de beste supplementen voor in het assortiment.

5. Koolhydraten

Wanneer je meer gewicht wilt krijgen dan kunnen koolhydraten hierbij helpen. Koolhydraten bevatten makkelijk te verbranden energie. Voor een workout is het dus mogelijk om een boost aan koolhydraten naar binnen te werken. Afhankelijk van het trainingsdoel wat je hebt is dit een goed idee. De niet-verbrande koolhydraten worden namelijk als reserve opgeslagen in het lichaam. Dit zorgt voor vetopslag in het lichaam.

Sportvoeding voor fitness kopen

Naast deze vijf belangrijke voedingssupplementen zijn er nog vele andere supplementen die belangrijk zijn wanneer je met fitness bezig bent. Ook deze supplementen zijn beschikbaar bij Muskle en worden snel bij je thuisbezorgd. Met dit artikel hoop ik je inzicht te geven in de verschillende soorten sportvoeding. Fitness uitvoeren is namelijk belangrijk, maar je eetpatroon en inname van supplementen is minimaal net zo belangrijk. Beperk je dan ook niet tot alleen eiwitshakes kopen, maar wissel af naar de behoefte van je lichaam. Investeer ook in je kennis omtrent supplementen, zodat je weet wat je inneemt. Mocht je ondanks dit artikel nog vragen hebben over één of meerdere supplementen, dan helpt onze klantenservice je graag verder. Neem hiertoe contact op met Muskle.

Winkelwagen
Back To Top