Skip to content

Wat zijn de belangrijke mineralen en minerale supplementen voor bodybuilders ?

Wat zijn de belangrijke mineralen en minerale supplementen voor bodybuilders?

Inleiding: de rol van mineralen bij de opbouw van het lichaam begrijpen

Als je denkt dat de pre-workout supplementen en eiwitpoeders alleen uw spieren gaan opbouwen,denk dan maar 2x na . Bodybuilding-supplementen kunnen zeker hun plaats hebben voor sommige mensen.Maar iedereen heeft een sterke basis nodig van de vitamines die nodig zijn voor spierkracht en herstel.

Dus laten we teruggaan naar de basis. Of je nu genoeg krijgt van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen of supplementen,dit zijn de beste vitamines en mineralen voor spiergroei.Een aantal mineralen zijn essentieel voor de gezondheid: calcium, fosfor, kalium, natrium,chloride, magnesium, ijzer, zink, jodium, zwavel, kobalt, koper, fluoride, mangaan en
selenium.

Mineralen die elke bodybuilder in zijn dieet zou moeten hebben

1. Kalium

Dit mineraal is een belangrijke elektrolyt die in spiercellen wordt aangetroffen en werkt nauw samen met natrium om het lichaamsvocht te reguleren. Ook speelt kalium een ​​cruciale rol bij het regelen van de zenuw- en spiercellen die resulteren in spiercontractie. Kalium is gelijk betrokken bij glycogeenopslag (voor spierenergie met hoge intensiteit). Een arm kalium/natrium balans kan leiden tot onjuiste vloeistofniveaus, uitdroging, spierkrampen en zwakte.Gelukkig is de inname van kalium via de voeding voor de meeste mensen over het algemeen geen probleem bodybuilders moeten vertrouwd raken met zijn rol en het voedsel waar het te vinden is.

2. Koper

Het sporenmineraal koper kan binnenkort belangrijker blijken te zijn voor bodybuilders dan voorheen
Gedacht werd. Het is niet in deze lijst opgenomen vanwege zijn betrokkenheid bij zuurstoftransport en gebruik (evenals vele enzymatische reacties, waarvan niet de minste helpt bij de productie van noradrenaline), maar omdat is aangetoond dat koper in de bloedbaan toeneemt tijdens intensieve inspanning. Dit feit leidt tot de conclusie dat koper een directe rol speelt bij high intensieve spierarbeid, zoals bodybuilding en dat er omstandigheden kunnen zijn waaronder sommige bodybuilders suboptimale hoeveelheden binnen nemen. Hoewel de meeste mensen waarschijnlijk genoeg koper binnen krijgen, is het een goed idee om uw koperinname te controleren. U zult waarschijnlijk in de toekomst meer horen over dit mineraal.

3. Vanadium

Dit is een niet-elektrolytmineraal dat de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen in de bodybuilding
gemeenschap vanwege de waargenomen effecten van een van zijn zoutvormen, vanadylsulfaat. Vanadium is voor een zeedier wat ijzer is voor de mens; het maakt het bloed van een kwal groen zoals ijzer ons bloed rood maakt. Hoewel de overgrote meerderheid van het onderzoek naar Vanadium-suppletie is uitgevoerd bij diabetische ratten laten de gepubliceerde resultaten een veelbelovend glycogeenopslageffect op spieren zien. Dit kan de subjectieve analyse verklaren van sommige bodybuilders die zeggen wat ze voelen na inname van vanadylsulfaat, ‘harder te zijn’. Het probleem is dat we nog niet veel weten over vanadyl en de effecten van sulfaat op atletische prestaties.
We weten ook niet veel over de langetermijneffecten van suppletie met vanadiumzout maar er is tenminste een theoretisch werkingsmechanisme dat veel belovend is.

4.IJzer

U weet wellicht dat het mineraal ijzer een bestanddeel is van hemoglobine en daar verantwoordelijk is voor het zuurstoftransport en indirect daaropvolgende oxidatieve energieproductie.
Wat moet dit doen met bodybuilding? Welnu, uw vermogen om te herstellen tussen sets is gerelateerd aan de efficiëntie van uw aerobics-systeem.
Hoe meer zuurstof u aan uw werkende spieren kunt leveren, hoe sneller je spieren kunnen op tijd herstellen voor weer een zware set.
Bovendien is ijzer bijzonder belangrijk voor vrouwelijke bodybuilders. Vrouwen verliezen wat ijzer in hun lichaam door de menstruatie elke maand. Evenals vrouwelijke gewichtstrainers, die doorgaans niet veel rood vlees, dat veel ijzer bevat, consumeren, kan kwetsbare ijzervoorraden niet gemakkelijk vervangen. Daarom dat vrouwelijke bodybuilders het risico lopen op bloedarmoede als ze niet voorzichtig zijn met de inname van ijzer

5. Fosfor

Is een mineraal dat in grote hoeveelheden aanwezig is in het lichaam, fosfor is direct gekoppeld aan lichaamsbewegingsmetabolisme omdat het energierijke moleculen produceert, zoals adenosinetrifosfaat (ATP) en Creatine Fosfaat. Fosfor werkt samen met Calcium, dus het is belangrijk om te behouden van fosfor- en calciuminname dicht bij een 1:1 ratio; een onbalans creëert een potentiële voedingsprobleem. Van verder belang is aangetoond dat fosfor suppletie het bloed melkzuurgehalte tijdens inspanning verlaagt.

6. Natrium

Zoals de meeste bodybuilders weten, is natrium een ​​elektrolyt dat een vitale rol speelt bij de regulatie van lichaamssappen. Het natriumgehalte in het lichaam bepaalt de hoeveelheid water die het lichaam zal ‘vasthouden’ en hoge innames kunnen ervoor zorgen dat lichaamsweefsels opzwellen. (Het is niet ongebruikelijk om er atletisch uit te zien en in de ochtend tot twee kg zwaarder zijn nadat je een Big Mac en grote friet hebt opgegeten.)
Hoewel een normaal dieet meestal een redelijke hoeveelheid natrium bevat, moet u oppassen dat u de natriuminname niet teveel beperkt tijdens de wedstrijd om een ​​ultra versnipperd uiterlijk te krijgen. Een te lage inname van natrium zet beschermende mechanismen in het lichaam aan het werk die ervoor zorgen dat natrium en water worden vastgehouden.
Houd er ten slotte rekening mee dat natrium een ​​grote rol speelt bij weerstandstraining; zijn functie in de zenuwimpulsoverdracht en spiercontractie is van cruciaal belang voor bodybuilders. In een dieet is natrium niet zo erg; het is de juiste hoeveelheid die belangrijk is.

7. Chroom

Het sporenelement Chroom is het belangrijkste onderdeel van de glucosetolerantiefactor, een stof die helpt insuline te binden aan zijn receptoren op het weefsels. Met andere woorden, Chromium helpt insuline zijn werk te doen, transporteren van glucose, aminozuren en vetzuren in cellen. Atleten hebben waarschijnlijk meer Chroom nodig dan niet-sporters, maar of chroom echt anabool is, is een twistpunt onder wetenschappers.
Het feit is dat chroom het glucosemetabolisme lijkt te helpen en waarschijnlijk helpt bij het vetmetabolisme maar het is nog niet duidelijk vastgesteld om de vetvrije massa te vergroten.Claims van gescheurde, grillige lichaamsbouw door chroom suppletie zijn voorbarig, om te zeggen nihil.Dit mineraal weegt echter op nummer vier omdat atleten meer bekend moeten worden met zijn rol in de fysiologie

8. Zink

Denk aan zink voor groei. Dat klopt, het mineraal zink is bij vrijwel alle groeifasen betrokken.
Nog belangrijker voor bodybuilders, studies hebben aangetoond dat lichaamsbeweging met hoge intensiteit het overmatig zinkverlies stimuleert.
Verder is gevonden dat diëten van sommige atleten weinig zink bevatten.
Dit potentieel tweesnijdend zwaard, overtollig verlies in combinatie met mogelijk lage innames, verplaatst zink naar ons nummer drie positie. Als u niet op uw zinkinname let, kan uw groei worden belemmerd.

9. Calcium

Het meest voorkomende mineraal in het lichaam, Calcium is het op een na belangrijkste mineraal voor bodybuilders. Hiervoor zijn verschillende redenen.
Bodybuilders kunnen moeite hebben om de benodigde calcium-fosforverhouding van 1:1 te behouden. Eerst, veel lifters proberen zuivelproducten (die calcium bevatten) te vermijden vanwege een relatief ongegronde reden bang dat ze ‘zullen bijkomen’. Ten tweede bevat een typisch bodybuildingdieet veel eiwitten, wat betekent dat het ook veel fosfor bevat (waardoor deze verhouding verder wordt weggegooid) en overmaat veroorzaakt hoeveelheden calcium die in de urine moeten worden uitgescheiden.
Calcium is het primaire mineraal dat betrokken is bij spiercontractie (ooit hoofd van calciumionen in de ‘glijdende filamenttheorie van spiercontractie’?)
De structurele stress van krachttraining vereist een constante toevoer van calcium.
Vrouwelijke atleten moeten vooral voorzichtig zijn met hun calciuminname via de voeding, aangezien ze een laag oestrogeengehalte niveaus hebben, kunnen bijdragen aan verminderde calciumabsorptie en verhoogd calciumverlies.
Houd er rekening mee dat vitamine D helpt bij de opname van calcium, waardoor vitamine D verrijkte zuivelproducten een goede bron van dit mineraal is.

10. Magnesium

Magnesium staat niet alleen op nummer één omdat het een theoretische werkingsmechanisme heeft
(een plausibele manier waarop het bodybuilders kan helpen) maar ook vanwege recente studies die de prestatiebevorderende voordelen van magnesiumsuppletie blootleggen.
De rol van magnesium bij bodybuilding draait om energieproductie en eiwitsynthese.
Studies bij veel verschillende soorten atleten hebben buitensporige magnesiumverliezen in het zweet aangetoond.
Helaas compenseren bodybuilders deze verliezen waarschijnlijk niet in hun dieet, zoals veel voedingsmiddelen rijk aan magnesium (noten, groenten, enz.) staan ​​doorgaans niet bovenaan de boodschappenlijst van een bodybuilder.
Brilla en Haley van de Western Washington University in Bellingham publiceerden onlangs de
resultaten van een onderzoek waarin met magnesium gesupplementeerde lifters grotere kracht ontwikkelden van de quadriceps oefening, dan de niet-aangevulde lifters. Gezien de rol van magnesium bij bodybuilding, factoren leiden tot een mogelijk suboptimale magnesiumstatus bij sporters en resultaten van het onderzoek zoals dit is het niet moeilijk te begrijpen waarom zoveel sportvoedingsspecialisten werken met kracht / power atleten die enthousiast zijn over het potentieel van magnesium.

Wat zijn de beste bronnen van essentiële mineralen voor bodybuilding?

Mineralen zijn onder andere calcium en ijzer en zijn te vinden in:

• Vlees

• Granen

• Vis

• Melk en zuivelproducten

• Fruit en groenten

• Noten

Mineralen zijn nodig om 3 belangrijke redenen:

 • Sterke botten en tanden opbouwen
 • Beheersing van lichaamsvloeistoffen binnen en buiten cellen
 • Het voedsel dat u eet omzetten in energie

Reference

 • BiotechUSA Iso Whey Zero

  BiotechUSA Iso Whey Zero
  39,9079,90 BTW incl.
 • M&M’s Hi Protein Bar Peanut

  M&M’s Hi Protein Bar Peanut
  Oorspronkelijke prijs was: €36,00.Huidige prijs is: €27,90. BTW incl.
 • Grenade Carb killa Protein bar

  Grenade Carb Killa Protein Bar
  27,5027,90 BTW incl.
 • Pam Original Bakspray

  Pam Original Bakspray
  Oorspronkelijke prijs was: €12,90.Huidige prijs is: €10,90. BTW incl.
 • Barebell Protein Bars

  Barebell Protein Bars
  Oorspronkelijke prijs was: €36,00.Huidige prijs is: €27,50. BTW incl.
 • Scitec 100% Whey Professional

  Scitec 100% Whey Professional
  32,90109,90 BTW incl.
 • QNT Light Digest Whey Protein

  QNT Light Digest Whey Protein
  14,90 BTW incl.
 • First Class Nutrition 100% Whey Sensation

  First Class Nutrition 100% Whey Sensation
  29,9059,90 BTW incl.
 • QNT Prime Whey

  QNT Prime Whey
  32,9059,90 BTW incl.
 • Mars HI Protein bar

  Mars HI Protein Bar
  Oorspronkelijke prijs was: €36,00.Huidige prijs is: €27,90. BTW incl.
 • Mars HI Protein Bar Salted Caramel

  Mars HI Protein Bar Salted Caramel
  Oorspronkelijke prijs was: €36,00.Huidige prijs is: €27,90. BTW incl.
 • QNT Protein Pancake Mix 1020 Gram

  QNT Protein Pancake Mix 1020 Gram
  21,90 BTW incl.
Winkelwagen
Back To Top