Skip to content

Creatine-Monohydraat versus BCAA

Creatine Monohydraat versus BCAA

Wat is Creatine Monohydraat

Creatine is één van de natuurlijke energiebronnen van uw lichaam voor spiercontractie. De naam komt van het Griekse woord voor vlees. Ongeveer de helft van de toevoer van het lichaam is afkomstig van een vleesetend dieet en ongeveer de helft wordt geproduceerd in de lever en de nieren en vervolgens afgeleverd aan de skeletspieren voor gebruik. Rond de 95% van de creatine wordt opgeslagen in de skeletspier van uw lichaam en wordt gebruikt tijdens fysieke activiteit.

Creatine helpt om een continue toevoer van energie naar werkende spieren te behouden door de productie op peil te houden bij de werkende spieren. Kleine hoeveelheden worden ook aangetroffen in uw hart, hersenen en andere weefsels. https://my.clevelandclinic.org/health/articles/17674-creatine-and-creatine-supplements

Wat is BCAA

BCAA is een energiebron voor spieren.

Gedetailleerde informatie vind je op onze blogs.

Wat zijn de voordelen van creatine-monohydraat?

Wat zijn de voordelen van creatine monohydraat?

Onderzoek toont aan dat het nemen van creatine supplementen:

  • Verbetert uw trainingsprestaties.
  • Helpt uw herstel na intensieve inspanning.
  • Voorkom en/of verminder de ernst van een letsel.
  • Helpt atleten zware trainings te verdragen.
  • Verhoogt je vetvrije spiermassa tijdens de training.
  • Omdat vegetariërs een lagere intramusculaire creatineopslag hebben, kunnen ze grotere winsten zien van het nemen van de supplementen. Het kan echter langer duren om niveaus in de spieren op te bouwen.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat gebruikers minder last hebben van krampen, hitteziekte/uitdroging, gespannen spieren, verrekkingen van de spieren, blessures in het algemeen dan degenen die geen creatine supplementen gebruiken. De effecten lijken in de loop van de tijd aan te houden.

Hoe werkt het?

Nadat creatine het lichaam is binnengekomen (of nadat het door het lichaam is aangemaakt) bindt het zich eerst met een fosfaat molecuul om daarna creatinefosfaat te vormen. Nu, hier ga ik wat biochemie op loslaten, dus ik zal mijn best doen om het simpel te houden.

ATP (adenosinetrifosfaat) is de energiebron van het lichaam. Wanneer je lichaam koolhydraten, eiwit of vet oxideert, doet dit het proces om ATP te produceren. ATP is de energie verantwoordelijk voor het aansturen van bijna elk lichaamsproces dat er is. (ATP is zelfs betrokken bij het creëren van meer ATP.) ATP levert deze energie door een fosfaatgroep te hydrolyseren.

Bij het hydrolyseren van een fosfaatgroep komt energie in de vorm van warmte vrij en deze energie is gebruikt om welk proces dan ook aan te drijven, bijvoorbeeld spiercontractie. Omdat een fosfaat is verloren gegaan van het ATP, het heet nu ADP (adenosine di-fosfaat). Nu hebben wij gratis ADP als product van de ATP-hydrolyse.

ADP is vrijwel nutteloos in het lichaam, tenzij het weer wordt omgezet in ATP. Dit is nu waar creatine een rol speelt. De creatine werkt door zijn fosfaatgroep aan de ADP te doneren om opnieuw om te vormen tot ATP! Ik neem aan dat je ziet waar dit naartoe gaat. Door u toe te staan ADP terug te geven aan ATP, zal creatine je ATP-voorraden verhogen, waardoor je harder en langer kunt trainen.

https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-creatine/art-20347591

Hoe Werkt Het 1

Bijwerkingen en risico’s?

De meeste onderzoeken hebben geen significante bijwerkingen gevonden bij de doses die gedurende maximaal 6 maanden werden gebruikt.

Rabdomyolyse (afbraak van skeletspierweefsel) en plotseling nierfalen waren dat echter wel gemeld in één geval waarbij een atleet gedurende 6 weken meer dan 10 gram creatine per dag innam.

Wat zijn de voordelen van bcaa?

Studies tonen aan dat BCAA’s de spiergroei kunnen verhogen, pijn en vermoeidheid kunnen verminderen en het voorkomen van spierverspilling en ondersteuning van de gezondheid van de lever. Ze zijn ook te vinden in verschillende voedselbronnen, waaronder vlees, eieren en zuivelproducten.

Je kunt de voordelen van Bcaa vinden op de blog.

Bijwerkingen en risico’s?

U vindt de bijwerking van Bcaa op de blog.

Hoe werkt het?

Hoe het werkt vind je op de blog.

Wat is het verschil tussen Creatine Monohydraat en BCAA

Nu je weet hoe BCAA’s en creatine werken, het grootste verschil tussen BCAA vs

Creatine is hoe elk uw atletische prestaties beïnvloedt. BCAA’s helpen droge spiermassa op te bouwen, terwijl creatine helpt bij het verhogen van uw kracht en trainingsvolume tijdens intensieve trainingen.

Als het uw doelen zijn om sterker te worden, snellere tijden te klokken of uw herstel te optimaliseren, waarbij zowel BCAA’s als creatine samen worden gebruikt, dan geven deze samen het best mogelijke resultaat en gaan je prestaties verbeteren.

https://www.healthline.com/nutrition/10-benefits-of-creatine

https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-creatine/art-20347591

Winkelwagen
Back To Top