Skip to content

Wat is een Mass Gainer en welke is de juiste keuze voor Jou?

Mass gainer supplementen zijn calorierijke, eiwitrijke en koolhydraatrijke shakes die bedoeld zijn om u te helpen snel op gewicht te komen!

Dankzij hun voedingsdichtheid en vaak aangename smaak zijn ze een uitkomst voor degenen met een kleine eetlust en een snelle stofwisseling (soms aangeduid als “hard gainers”). Ze zijn handig en helpen u tijd en hoofdpijn te besparen, vooral als je een erg druk leven leidt.

Zoals hun eigen naam al aangeeft, is hun belangrijkste doel het verhogen van het lichaamsgewicht van degenen die niet alle calorieën kunnen eten die ze nodig hebben. Dit kan te wijten zijn aan hun onvermogen om al het voedsel op te eten of omdat ze gewoon een snelle toevoer van calorieën willen.

Soms worden mass gainers gebruikt om te herstellen, omdat de meeste een hoog eiwit- en koolhydraatgehalte hebben. Dit verbetert dus de eiwitsynthese en de respectievelijk glycogeenresynthese.

6 dingen om te overwegen bij het kiezen van een Mass Gainer

 1. Carb-to-Protein Ratio: Als u meer spieren wilt winnen moet uw mass gainer de juiste koolhydraat-eiwitverhouding hebben. De ideale formule is 3:1 verhouding tussen koolhydraten en eiwitten.
 2.  Spijsverteringsenzymen: als je snel last hebt van een opgeblazen gevoel, kies dan een mass gainer dat verteringsenzymen bevat. Deze ondersteunen het verteringsproces, zodat u geen ongemak zult  voelen na het nemen van de shake.

3 . Suikergehalte: een van de gemakkelijkste manieren om calorieën toe te voegen aan een weight gainer is om suiker toe te voegen. ( Pro tip: Kies daarvoor mass gainers die maximaal 6 g suiker per portie hebben.)

4. Vetgehalte: Als de mass gainer meer dan 5 g vetcalorieën per serveren, blijf er vanaf.

De beste mass gainers hebben:
 • Triglyceriden met middellange ketens (MCT’s)
 •  Omega-3
 •  CLA

wilt gezonde vetten in uw shake omdat ze u helpen af ​​te vallen, wat de opslag van lichaamsvet zal voorkomen.

5 . Calorieën: als je te veel calorieën binnenkrijgt, kom je uiteindelijk aan in vet, geen spieren, dus een correcte dagelijkse calorie-inname is de sleutel tot het toevoegen van massa.

Als start kun je beginnen met  volwaardige mass gainer shake direct na uw workout te nemen, na een tijdje kun je uw calorietoename verhogen en tussendoor nog een extra mass gainer shake drinken als  10-uurtje -en/of 15-uurtje. Hou dit een tijdje aan en zo ga je snel gewicht alsook spiermassa winnen.

 • BiotechUSA HyperMass

  BiotechUSA HyperMass
  Oorspronkelijke prijs was: €49,90.Huidige prijs is: €44,90. BTW incl.
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • Fast Forward Nutrition Mass Gainer 3 KG (MassPro+)

  Fast Forward Nutrition Mass Gainer 3 KG (MassPro+)
  Oorspronkelijke prijs was: €59,90.Huidige prijs is: €54,90. BTW incl.
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • Fast Forward Nutrition Mass Gainer 6 KG (MassPro+)

  Fast Forward Nutrition Mass Gainer 6 KG (MassPro+)
  Oorspronkelijke prijs was: €99,90.Huidige prijs is: €84,90. BTW incl.
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • Mutant Mass

  Mutant Mass
  32,9074,90 BTW incl.
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

De beste eiwitpoeders voor bodybuilders en atleten om snel spiermassa aan te maken

Het beste eiwitpoeder voor spiergroei hangt af van je individuele doelen en behoeften.
We raden echter wei-eiwit aan voor degenen die ernaar op zoek zijn, bouw snel spieren op en caseïne-eiwit voor degenen die hun spiermassa willen behouden

Wat je fitnessdoelen ook zijn, proteïnepoeder kan een nuttig hulpmiddel zijn bij ze te bereiken. Zorg ervoor dat u met uw coach spreekt voordat u een eiwitshake toevoegt aan uw dagelijks dieet en koop altijd bij een gerenommeerde bron.

Een toename van de energie-inname via de voeding, of het totale aantal calorieën, is essentieel om aanzienlijke spiermassa aan te komen. Met andere woorden, een atleet moet ongeveer 200 tot 500 extra calorieën per dag consumeren (bovenop de huidige dagelijkse energie behoeften) om een kg spieren aan te maken. Dit kan voor sommige atleten een echte uitdaging zijn.

Wat zijn de voordelen van het nemen van eiwitpoeder

Eiwitpoeder kan je helpen spieren op te bouwen, vet te verliezen en je conditie en prestaties te verbeteren. Het kan ook je immuunsysteem stimuleren en je helpen herstellen van uw workout.

Winkelwagen
Back To Top